10 ideeën hoe je een poster kan ophangen

10 ideeën hoe je een poster kan ophangen

In dit blog geven we je 10 leuke ideeen hoe je een poster kan ophangen in de kinderkamer. Welke ophang mogelijkheden en ophangsystemen zijn er om een poster op te hangen? En hoe ziet dit eruit als je een poster of posterset hiermee ophangt? We laten dit ter inspiratie graag aan je zien doormiddel van foto's met voorbeelden. Ook geven we je daarnaast nog een aantal andere leuke styling tips voor posters. Met het ophangen van een leuke poster of posterset krijg je gelijk een mooie sfeer & stijl in de kinderkamer!
 

Idee 1: Posterhanger

Een posterhanger bestaat uit twee houten latjes die tegen elkaar klemmen doormiddel van magneten. Je klemt de poster er tussen zonder deze te beschadigen. Een poster ophangen met latjes is een leuk, creatief alternatief voor een lijst. Je vind de leuke posterhangers in onze shop. 

Idee 2: Metalen clip

Een andere leuke manier om een poster op te hangen is met een metalen clip. Deze kan je overal kopen o.a. bij de Hema, Action en boekhandels. Ze zijn er in diverse maten en kleuren. Op de voorbeeldfoto's hebben de metalen clips een afmeting van 4-5 cm breed. Bij het ophangen van een A3 poster kan je 2 posterklemmen gebruiken.

Idee 3: Maskingtape

Met masking tape kan je een poster heel eenvoudg en snel ophangen op een muur. Je hoeft hiervoor namelijk niet te boren. Ook kan je washi tape makkelijk weer verwijderen zonder beschadiging van de muur om de poster op een andere plek op te hangen. Er zijn heel veel leuke maskingtapes verkrijgbaar ookwel washi tape genoemd. Daarmee kan je in stijl en kleur van de kinderkamer heel makkelijk een poster op de wand ophangen. En het ziet er ook nog eens leuk en vrolijk uit. Je kan met maskingtape de poster op verschillende manieren ophangen. Met stukje maskingtape op de hoeken, in het midden van de zijdes of de maskingtape als een lijst plakken op de wand.

Idee 4: Houten knijpertje

Ook een leuk idee is om kleine posters met een houten knijper op te hangen aan een gaasrek. Dat staat ook nog eens heel stoer in een kinderkamer. Gaasrekken zijn er in verschillende maten en vormen (vierkant, rechthoek, cirkel, ster etc). Leuke kleinere postersets van 15x20 cm vindt je in onze shop onder categorie posters.

Idee 5: Kneedgum of zelfklevende strips

Met kneedgum of zelfklevende posterstrips kan je posters ophangen met een onzichtbare bevestiging. Zo plak je eenvoudig en snel diverse posters in verschillende formaten als een mooie collage bij elkaar op een deur of muur. Ik heb zelf diverse posters in huis hangen met de Tesa Power strips en die hangen al jaren. Ook op een muur met structuur en deze blijven ook goed hangen. Deze strips zijn ook heel gemakkelijk van de muur te verwijderen zonder de verfkleur op de wand of het pleisterwerk te beschadigen. Let er wel op dat je dit voorzichtig en rustig doet omdat je anders mogelijk wel een kleine beschadiging kan krijgen. Dat heb ik zelf namelijk 1x gehad maar dat was mijn eigen schuld omdat ik de poster er even snel af wilde halen. Kneedgum kan je o.a. kopen bij de Action en Hema. Deze heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. De power strips van Tesa zijn o.a. verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Idee 6: Magneten

Nog een ander leuk idee is om posters op te hangen op een magneetbord. Magneetborden zijn hardstikke hip en in vele verschillende vormen, afmetingen en kleuren te koop. En ook leuke magneten kan je in allerlei vormen en kleuren verkrijgen. Zo kan je op een magneetbord een ook orginele collage maken.

En met magneten kan je ook posters op een metalen kast ophangen. Metalen kasten zijn ook nog eens heel stoer in een jongenskamer.

Idee 7: Grote knop

Dit vinden we ook een hele leuke ophangmanier voor posters. Hang posters niet op aan een gewone spijker of schroef maar aan een stoere knop. Hoe leuk!

Deze leuke knoppen vindt je o.a. bij de Karwei. Daar worden ze jashaken genoemd. Ze zijn er in wit, zwart en blank. Maar de blanke kan je natuurlijk ook verven in kleur bijpassend bij jouw kinderkamer.

Idee 8: Kralen hanger

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is een kralenhanger een leuke DIY om te maken voor het ophangen van een poster.

Idee 9: Inlijsten

En ookal is inlijsten de meest bekende manier om een poster op te hangen. Posters ophangen in lijsten is en blijft gewoon ook heel leuk in een kinderkamer. Lijsten zijn er in veel verschillende maten en kleuren. Posters kan je soms ook krachtig en mooier eruit laten springen doormiddel van een lijst. Een poster in een witte of blanke lijst komt weer heel anders over in een zwarte lijst. Kies een lijst die het mooist past bij de poster en bij de stijl & sfeer die jij graag wilt in de kinderkamer.

Je kan ze ophangen aan de wand of mooi neerzetten op een schilderijplank.

Stylingtip: Leuk om zwarte en witte lijsten met elkaar te combineren!

Idee 10: Combinatie

Gebruik een combinatie van verschillende ophangmogelijkheden bij het ophangen van meerdere posters in een kinderkamer. Je kan met posters ook een mooie collage op de wand maken. Gebruik hiervoor posters die mooi bij elkaar passen en hang ze op in een mooie verdeling op de wand met verschillende ophangsystemen. Maar het is ook heel leuk om posters in een collage op te hangen met hetzelfde ophangsysteem. Wat jezelf het leukst en mooist vindt!

Alle posters in dit blog vind je in onze shop. In de shop hebben we een onderverdeling gemaakt naar soort posters: losse posters, postersets, textielposters, groeimeter posters en posters met naam).

Wist je al dat je bij ons in de shop ook heel makkelijk kinderkamer accessoires kan zoeken op thema en kleur? Dat is handig he!

Lees ook ons blog 5 ideeën voor het ophangen van een poster in kinderkamer zonder boren

Wil je nog meer informatie over kinderkamers download dan het GRATIS Stappenplan voor inrichten van babykamer - kinderkamer

1 opmerking

Teknik Informatika
Teknik Informatika

Zo plak je eenvoudig en snel diverse posters in verschillende formaten als een mooie collage bij elkaar? Visit us Telkom University

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.