5 autobaan speelhoek ideeën voor de kinderkamer of woonkamer

5 autobaan speelhoek ideeën voor de kinderkamer of woonkamer

5 autobaan speelhoek ideeën voor de kinderkamer of woonkamer

Ken jij de leuke autobaan stickers al? Wij laten je in dit blog zien hoe je in een handomdraai een hele fijne speelplek kan maken in de kinderkamer of in je woonkamer. Het is een leuke DIY die eenvoudig is uit te voeren en met een mooi resultaat. En met deze DIY hebben kinderen gegarandeerd urenlang speelplezier! Ook geven wij je in dit blog, naast 5 voorbeelden, ook nog tips voor het maken van een mooie autobaan speelhoek.

Idee 1: bureau speelhoek

Idee 2: Kindertafel speelhoek

Idee 3: speelhoek op vloer

Idee 4: speelhoek op wand

 

Idee 5: opbergkast speelhoek

 

Op onze website bij klantfoto’s en ook op Pinterest vindt je nog meer plakinspiratie voor de autobaan stickers. Bij elke klantfoto staat ook vermeld met welke stickervellen de autobaan is gemaakt. Zo kan je zelf ook een inschatting maken hoeveel stickers je nodig hebt voor de grootte van het meubel dat je graag wilt pimpen met de stickers.

De autobaan stickers (wegdelen) zijn leverbaar in diverse kleuren. Ook de uitbreidingssets (boompjes, huisjes, voertuigen etc). Hierdoor kan je zelf je eigen combinatie samenstellen qua kleuren en grootte. Zo maak je een leuke speelhoek die ook nog eens mooi past bij de rest van je interieur in de woonkamer of kinderkamer. Hoe fijn is dat! 

De autobaan stickers worden heel veel geplakt op Ikea meubels o.a. op de Stuva serie en ook op de Ikea kindertafels. Maar ze plakken ook heel goed op andere meubels en zijn ook op andere ondergronden als papier, hout, glas, behang etc te plakken. Als de ondergrond maar glad is :-) Dus je kan helemaal je eigen creativiteit er op los laten gaan om iets te pimpen met de leuke autobaan stickers.

De stickers zijn ook eenvoudig weer te verwijderen. Hoe korter ze erop zitten hoe makkelijker ze te verwijderen zijn. Als ze er jaren op zitten dan kunnen ze bij verwijderen mogelijk een klein beetje lijmresten achterlaten. Maar op een glad oppervlak kan je dit vaak wel eenvoudig verwijderen zonder beschadiging van het oppervlak. Dus ook als je een sticker bij het plakken iets scheef mocht plakken dan kan je deze direct eenvoudig er zo weer afhalen om opnieuw goed te plakken.   

Plakinstructie:

  1. De stickers worden geleverd op 1 of meerdere vellen.
  2. Knip alle onderdelen op het stickervel los van elkaar.
  3. Leg (op tafel of vloer) een mooie route / baan uit. Dit is misschien even puzzelen maar zo weet je precies hoe je uitkomt en kom je tot een mooie indeling. Houd hierbij rekening met de afmetingen van het vlak (tafel/muur/vloer/kast etc) waar je de stickers op wilt plakken. 
  4. Soms moet je een stukje wegdeel iets kleiner maken voor een mooi resultaat. Je kan dan een stukje eraf knippen met een schaar of snijden met een mesje. Het is handig om hierbij een liniaal en potlood te gebruiken voor een recht resultaat.
  5. En dan plakken maar! Plak de wegdelen ietsje over elkaar voor een mooie aansluiting.  Het is handig om in een hoek van het te beplakken tafeltje (of ander meubel) te beginnen met plakken en vanuit daar verder te plakken.
  6. Na het plakken van de wegdelen kan je de autobaan nog uitbreiden met o.a. boompjes, huisjes en voertuigen. Ook handig hierbij om deze van te voren even neer te leggen en te schuiven zodat je kan zien hoe het eruit komt te zien. En ze daarna pas op te plakken.
  7. Play time!

Ook in kleuterklassen van de basisschool en op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zijn de autobaan stickers (en ook de kinderkeuken stickers) heel leuk voor het maken van een speelhoek voor de kinderen. Of in de wachtruimte bij een tandarts of een dokter. En ook voor een speelhoek bij een autogarage of in een winkel/restaurant.

Heb jij een speelhoek gemaakt met de autobaan stickers? Wij vinden het heel leuk om het resultaat te zien. Deel je foto op social media met #stickyroads of mail je foto naar info@dekleineauto.nl 

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.