5 verf ideeën voor kinderkamer - babykamer

5 verf ideeën voor kinderkamer - babykamer

5 verf ideeën voor kinderkamer - babykamer

Door het schilderen van een wand kan je eenvoudig kleur toevoegen aan de kinderkamer of babykamer. En het schilderen van een wand kan heel simpel. Je meet de breedte en hoogte van de muur die je gaat schilderen, je gaat verf halen en andere benodigdheden zoals rollers en afplaktape. Een zeiltje op de vloer en hoppa je schildert de hele muur in een kleurtje. Maar wil je net wat anders dan een volledige muur een kleur geven. Wij hebben 5 leuke creatieve verf ideeën voor je verzameld in dit blog artikel. En deze zijn ook relatief eenvoudig om uit te voeren maar net met een ander resultaat.

 

Verf idee 1: Lambrisering

Een verfidee met een leuk resultaat is het schilderen van een lambrisering in de kinderkamer of babykamer. Je verft dan de onderste helft in een kleur en de andere helft hou je dan wit. Maar ook mogelijk om de bovenste helft ook in een kleur te doen. Verf dan wel het bovenste deel in een lichtere kleur dan het onderste deel bij maken van een lambrisering.

De rand van een lambrisering hoeft niet precies in het midden te liggen. Zelf plaatst ik hem zelf meestal iets uit het midden (10-15 cm hoger). Maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jezelf graag wilt en welke meubels je tegen deze muur aan gaat zetten. Bij een kast zou ik hem iets over het midden maken maar bij een speelhoekje zoals op foto juist weer lager. Het is een beetje welk resultaat je zelf graag ook wil. Een lagere rand maakt de kinderkamer groter en door een hogere rand lijkt de kinderkamer lager oftewel knusser.  

Bron: klantfoto autobaan stickers van De Kleine Auto

Bron: klantfoto posterset voertuigen van De Kleine Auto

 

Verf idee 2: Geometrische vlakverdeling

Met schilderstape kan je ook hele mooie vlakverdelingen maken op de muur. Zoals bijvoorbeeld deze geometrische verdeling op de wand in meerdere kleuren. En op 1 vlak kan je dan muurstickers plakken voor een leuke print.  Bijvoorbeeld stippen, sterretjes, pijltjes, vliegtuigjes of wolkjes.   

Bron: foto van Ashley Heather Piowlski

 

Verf idee 3: 2 kleuren op de wand

Dit is ook een heel leuk idee voor de babykamer of kinderkamer. Een wand in 2 kleuren schilderen. En naast de rand, zowel boven als naast het kleurvlak, nog een deel wit. Hiermee lijkt de kinderkamer groter. Je kan hierbij ervoor kiezen om ton sur ton kleuren te gebruiken. Je combineert dan kleuren van dezelfde tint en hiermee creëer je rust & eenheid in de kinderkamer. Ook leuk is om bij een lambrisering nog een rand te verven in andere kleur.

Bron: foto van Warda van Hal 

 Bron: foto van Architecture & Design 

 

Verf idee 4: Bergen

Bergen schilderen op de wand in de kinderkamer of babykamer geeft ook een heel leuk & speels effect. Je kan op veel verschillende manieren bergen schilderen op de wand.  Met de punten allemaal in de dezelfde grootte en hoogte. Of om te variëren met spitse bergen en wat lagere brede bergen. Ook kan je ervoor kiezen om 1 berg te laten doorlopen op andere wand. Dat geeft ook een leuk resultaat. Daarnaast kan je ze allemaal verven in 1 dezelfde kleur. Of juist in meerdere kleuren bergen en de bergtoppen weer in een ander kleur. Op onze Pinterest pagina vindt je een bord met vele voorbeelden van kinderkamers met een geschilderde bergen wand.

Bron: klantfoto vliegtuig wandplank van De Kleine Auto

Bron: klantfoto vliegtuig wandplank van De Kleine Auto

 

Verf idee 5: Hoek schilderen

Nog een ander leuk idee is om een hoek in de kinderkamer te schilderen. Zo krijg je een knus sfeerhoekje in de kinderkamer. Dit is mooi in een hoek waar het bedje komt of een bureau/speeltafel. Je kan ze op verschillende manieren schilderen.  Als een soort driehoek vanuit de hoek bij het plafond. Of juist iets lager. Ook in de vorm van een huisje is een leuk idee.

Bron: foto van Piroskaas

Bron: foto van Bottesecrete

 

Op onze Pinterest pagina vindt je een bord nog veel meer verfideeën voor de babykamer-kinderkamer.

Lees ook ons blog Babykamer en kinderkamer kleur trends 2019 - 2020

Wil je nog meer informatie over kinderkamers download dan het GRATIS Stappenplan voor inrichten van babykamer - kinderkamer

Voor het schilderen van een kinderkamer hebben we naast de 5 verfideeën ook nog een paar handige verf tips:

 

#TIP 1 Hoe maak je een vlak, patroon of lambrisering op wand?

Een vlak, patroon of een lambrisering kan je eenvoudig maken door gebruik van schilderstape. Hiervoor is speciale schilderstape verkrijgbaar bij de schilder waarbij de verf niet onder de tape kan doorlopen zoals bij gewone schilderstape nog wel eens gebeurt. Verwijder wel direct na het schilderen de tape voor een rechte strakke lijn. Heb je een muur met structuur waar je een lambrisering of vlak op wilt maken? Dan kan je toch een strakke rechte lijn maken doormiddel van het aanbrengen van een overschilderbare kitrand met acrylaatkit. Zie instructiefilmpje van Eigen Huis en Tuin. 

Meet voor het maken van een lijn de hoogte die je graag wilt. En teken dit af met dunne potlood streepjes. Daarna plak je naast deze streepjes de afplaktape. Let hierbij op dat je dan de potloodlijntjes kan overschilderen zodat je deze daarna niet meer ziet. Voor het aftekenen van een horizontale lijn kan je een rolmaat gebruiken voor afmeten van de hoogte vanaf de vloer. Bij schuine lijnen kan je een lange lat gebruiken (bijvoorbeeld waterpas) of een touwtje spannen (met behulp van anderen) waarlangs je de potlood streepjes zet.

Ga je een vlak, figuur of lambrisering schilderen in 2 of meer kleuren? Schilder dan kleur voor kleur. En laat de 1e kleur eerst goed drogen voor je aan de volgende kleur begint. Bij de 2e kleur plak je namelijk de tape over de 1e kleur heen. Anders beschadig je de 1e kleur als deze nog niet goed droog is.

 

#TIP 2 Verfkleur kiezen

Voordat je de verfkleur(en) gaat aanschaffen is het handig om een staal van de verfkleur(en) die je wilt gaan gebruiken op te hangen in het kamertje op de betreffende wand. Bijvoorbeeld met maskingtape of schilderstape. En deze een paar dagen te laten hangen. Dan kan je op verschillende momenten van de dag en ook bij verschillende weersoorten (zon en bewolkt/regen) zien hoe deze is op het kamertje zelf. Er is namelijk wel verschil hoe een verfkleur overkomt bij bijvoorbeeld daglicht door een raam bij een kamertje op het zuiden of op het westen. En ook de grootte van de ramen oftewel hoeveelheid daglicht heeft hier invloed op. Je kan dan even goed zien of het de juiste kleur(en) is en zo nee dan kan je het nog veranderen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan na het verven en heeft je keuze ook het resultaat wat je graag wil op de kamertje.

 

#TIP 3 Keuze soort verf

Neem voor het schilderen van de babykamer of kinderkamer voor een verf die watergedragen is. Verf op waterbasis bevat geen terpentine. En is hierdoor vriendelijker in gebruik voor jou en je kindje. Een verf op waterbasis is geurarm, sneldrogend en beter voor het milieu.

Daarnaast kan je ook nog kiezen uit verschillende soorten muurverf:

  • Gewone muurverf
  • Afneembare muurverf (handig voor vieze kindervingers)
  • Schoolbordverf
  • Magneetverf
  • Combinatie van magneetverf en schoolbordverf

Met schoolbord en/of magneetverf kan je het vlak of patroon op de muur nog leuker maken voor je kindje.

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.