5 ideeën voor het ophangen van een poster in kinderkamer zonder boren

5 ideeën voor het ophangen van een poster in kinderkamer zonder boren

5 ideeën voor het ophangen van een poster in kinderkamer zonder boren

Je wilt graag 1 of meerdere leuke posters ophangen in de kinderkamer maar wil je hiervoor liever niet in de wand boren? Omdat je bijvoorbeeld net alles gesaust, behangen of gestuct hebt en je dit zonde vindt om dan te gaan boren. Of je wil graag vaak wisselen qua posters en/of styling in het kamertje dan heb je zo overal gaten zitten en dat wil je ook niet. Of je bent niet zo handig met een boormachine. Dat kan natuurlijk ook ;-) Meerdere goede redenen om niet te willen boren om een leuke poster op te hangen.  En dat hoeft ook helemaal niet meer met deze 5 handige tips! Zo kan je eenvoudig en snel een leuke poster ophangen zonder boren.

Tip 1: Maskingtape

Tegenwoordig zijn er overal heel veel leuke masking tapes verkrijgbaar ookwel washi tape genoemd. En daarmee kan je in stijl en kleur van de kinderkamer heel makkelijk een poster op de wand ophangen. En het ziet er ook nog eens leuk en vrolijk uit.

Tip 2: Kneedgum of zelfklevende strips

Met kneedgum of zelfklevende posterstrips kan je posters ophangen met een onzichtbare bevestiging. Zo plak je eenvoudig en snel diverse posters in verschillende formaten als een mooie collage bij elkaar op een deur of muur. Ik heb zelf diverse posters in huis hangen met de Tesa Power strips en die hangen al jaren. Ook 2 op een muur met wat structuur en die blijven ook goed hangen. Laatst bij wisseling van slaapkamers 1 grote poster verwijderd. En de strips kan je als je ze er voorzichtig en rustig afhaalt heel gemakkelijk van de wand verwijderen zonder de verfkleur of het pleisterwerk te beschadigen. Eenmaal deed ik het iets te snel in mijn ongeduld en toen was er wel een hele kleine beschadiging maar dat was mijn eigen schuld hahaha. Kneedgum kan je o.a. kopen bij de Action en Hema. Deze heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. De power strips van Tesa zijn o.a. verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Tip 3: Posterhanger, clipboard of gaas rekje

Heb je al een bestaande spijker of schroef in de wand? Dan is het ook heel leuk om daar een poster op te hangen met een posterhanger of clipboard. Deze zijn in meerdere afmetingen te koop. Ook zou je aan deze spijker een leuk gaas rekje kunnen ophangen. Je het ze in verschillende maten en vormen. Hieraan kan je met knijpertjes leuke postersets ophangen. 

Wil je graag een poster ophangen in een lijst lees dan onderstaande tips.

Tip 4: Klevende spijkers

Wist je dat je tegenwoordig ook zelfklevende spijkers hebt? Ik niet. Voor het schrijven van dit blog kwam ik ze tegen op google. Ik ga ze een keer uitproberen! Lijkt me erg handig. Dan hoef ik niet meer op mijn man te wachten tot hij tijd en zin heeft in dit klusje als ik een lijst of iets anders wil ophangen in huis ? Ik ben zelf namelijk helaas niet zo handig met een boormachine maar ik verander wel graag regelmatig wat in ons huis.

Tip 5: Schilderij ophangrail

Deze tip heb je vast al wel eens gezien in een galerie of museum. Je hangt dan een schilderijrail op bovenaan de wand of aan het plafond via eenmalig boren. Maar niet in het zicht midden op je muur. En met doorzichtige ophangdraden en ophanghaken kan je dan een poster in een lijst ophangen op elke gewenste hoogte. En ook meerdere naast elkaar in rij of gegroepeerd in verschillende formaten. Wat jezelf mooi vindt hierbij. En je kan ze elke keer weer anders ophangen. Andere formaten of iets meer naar rechts of links bij verandering van indeling meubels in ruimte etc. De ophangrail boven aan de wand kan je eventueel ook nog ophangen met montagetape of lijm voor permanente bevestiging. Dan hoef je ook hierbij niet te boren.   

En nog 2 andere leuke ideeën voor posters in de kinderkamer zijn:

Schilderijenplank

Een smalle schilderijenplank is ideaal voor als je graag varieert. Op deze plank kan je meerdere ingelijste posters in verschillende afmetingen plaatsen. Maar je kan er ook nog andere items opzetten zoals bijvoorbeeld een plantje, boeken en andere leuke accessoires voor de kinderkamer. Ze zijn o.a. te koop bij Ikea in kleur wit, blank hout en zwart. Maar met een primer kan je ze ook eenvoudig in dezelfde kleur als de wand schilderen of in een ander kleurtje.

Op een kastje

Als je een leuk kastje hebt in de kinderkamer bijvoorbeeld een halfhoge kledingkast of opbergkast dan is het ook heel leuk om daar 1 of meerdere mooie ingelijste posters op te zetten. Combineer hierbij prints in dezelfde kleur en stijl die mooi bij elkaar passen. Heb je posters in diverse afmetingen dan kan je ze deels overlappend neerzetten voor een speels effect. Bij posters met dezelfde afmetingen is het mooier om ze los naast elkaar te zetten.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.