Kleur kiezen voor een babykamer of kinderkamer? Handige tips, inspiratie en verf ideeën

Kleur kiezen voor een babykamer of kinderkamer? Handige tips, inspiratie en verf ideeën

Kleur kiezen voor een babykamer of kinderkamer? Handige tips, inspiratie en verf ideeën 

Welke kleuren kies je voor een babykamer of kinderkamer? Er zijn zoveel kleurmogelijkheden. Welke kleur of kleurtint past nu het mooist bij de stijl en sfeer die jij graag wilt in het kamertje? En wat past mooi bij de meubeltjes of het behang dat je hebt uitgekozen? Of bij die leuke producten die je hebt gezien in onze shop. HELP welke kleur(tint) moet ik kiezen? Wij hebben in dit blog een aantal handige tips voor je die je misschien hierbij een beetje kunnen helpen.

Kleur tips en inspiratie

Als eerste stap is het handig om een moodboard te maken (knippen+plakken uit tijdschriften of digitaal op bijvoorbeeld Pinterest) met alles wat jij leuk vindt. Hierbij komt al vaak naar voren welke kleuren, stijl en sfeer je aanspreken en je mooi vindt.

Maak voor het bepalen van het kleurenplan voor de kinderkamer een keuze voor bijvoorbeeld 3 tinten die mooi bij elkaar passen. Dan blijft het een rustig geheel. Hierbij mag er wel 1 tint wat meer uitspringen. Schilder de kamer in deze kleuren of zoek een mooi behang uit wat hierbij past. Het mooiste hierbij is om 1 wand in wat opvallende kleur te doen of een mooi behang en de rest rustig te houden. Ga je liever voor rustige neutrale wanden dan kan je de tint die eruit springt in je kleurenpallet laten terugkomen in de accessoires als eyecatcher.

Hou bij het kiezen van de kleuren ook rekening met de ruimte en het lichtinval. Passen de kleuren ook mooi bij de huidige of nieuwe vloer? En bij de kleur van de meubeltjes die je graag wilt of al hebt? Is het een grote of kleine kamer? Ruimtes worden kleiner door een donkere kleur op de wand of een druk behangpatroon. Je kan er ook voor kiezen om een kleurvlak op de wand te maken. Of niet de hele wand te behangen maar slechts een paar banen. Op Pinterest hebben we ter inspiratie een bord gemaakt met allemaal leuke verf ideeën voor de kinderkamer. En we hebben hier ook een blog over geschreven.

Voordat je de verf of het behang gaat aanschaffen/bestellen is het handig om een staal van de verfkleur(en) of behangstaal die je wilt gaan gebruiken op te hangen in het kamertje op de betreffende wand. Bijvoorbeeld met maskingtape of schilderstape. En deze een paar dagen te laten hangen. Dan kan je op verschillende momenten van de dag en ook bij verschillende weersoorten (zon en bewolkt/regen) zien hoe deze is op het kamertje zelf. Er is namelijk wel verschil hoe een verfkleur of behang overkomt bij bijvoorbeeld daglicht door een raam bij een kamertje op het zuiden of op het westen. En ook de grootte van de ramen oftewel hoeveelheid daglicht heeft hier invloed op. Je kan dan even goed zien of het de juiste kleur(en) of behang is en zonee dan kan je het nog veranderen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan na het behangen of verven en heeft je keuze ook het resultaat wat je graag wil op het kamertje.

Wil je graag meer informatie over kinderkamers download dan het GRATIS Stappenplan voor inrichten van babykamer - kinderkamer

Onderstaand nog wat kleurinspiratie uit onze shop:

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.