Ikea Duktig keukentje pimpen - 25 ideeën

Ikea Duktig keukentje pimpen - 25 ideeën

Ikea Duktig keukentje pimpen - 25 ideeën

Het Ikea Duktig keukentje is voor kinderen echt zo leuk om mee te spelen. Maar het keukentje ziet er wel beetje standaard en saai uit vind je niet? Vaak niet zo passend bij de stijl van je woonkamer of kinderkamer. Maar je kan echt heel eenvoudig een Ikea keukentje een make over geven en pimpen naar jouw look en sfeer. In dit blog hebben wij de leukste ideeën per onderdeel van het Ikea keukentje voor je bij elkaar gezet. Je kan met deze ideeën een complete make over geven aan je Ikea keukentje. Of ervoor kiezen om een paar ideetjes uit te voeren welke ook al een hele andere uitstraling aan het keukentje geven. Alle ideeën zijn relatief simpel en snel uit te voeren. Laat je door dit blog inspireren door alle leuke Ikea hack mogelijkheden voor het Ikea Duktig keukentje.  

Wasbak en Kraan Ikea keukentje:

1. Wasbak en kraan. Als je de wasbak en kraan van het Ikea keukentje graag in een andere kleur wil dan kan je deze in een andere kleur geven met een verf spuitbus. Zorg er hierbij wel voor dat je ze van te voren eerst goed ontvet met bijvoorbeeld St Marc. Daarna is het handig als je er eerst een primer op te zetten voor hechting van de verf en daarna pas de kleur. Dan blijft de verf goed zitten anders bladdert deze er al gauw vanaf en dat wil je niet. De primer (ook verkrijgbaar in spuitbus) en de verf kan je o.a. bij de Action kopen.


(links klantfoto Jikke met gouden kraan en greepjes, rechts klantfoto Stephanie met zwarte kraan, wasbak en greepjes)

Oven en magnetron Ikea Duktig Keukentje:

Maak de oven en magnetron van het Ikea Duktig keukentje nog echter voor kinderen door de volgende ideetjes voor nog meer speelplezier:

2. Oven rooster. Vervang de middelste plank in het oven kastje voor een metalen rooster of plak een rooster sticker op het plankje.
3. Oven. Op het raampje van dat deurtje kan je de taart van de Ikea oven sticker uit onze shop opplakken. Boven het raam is er plek voor de tijd en twee ovenknopjes.
4. Magnetron. Plak op het deurtje van de magnetron de magnetron sticker we hebben ook andere losse magnetron toetsen die je op het deurtje kunt plakken.
5. Scharnieren. Vervang de scharnieren van oven deur door andere scharnieren waarbij de oven deur verticaal in plaats van horizontaal opengaat net zoals de deur van je vaatwasser opengaat.
6. Verlichting. Maak in de magnetron en/of oven een lampje, er bestaan handige lampjes die op batterijen werken en die je eenvoudig kunt opplakken even aandrukken en je hebt licht.
7. Binnenkant magnetron. Maak een draaischijf in de magnetron: plak een ronde sticker of gebruik een pannen onderzetter en geef die een kleurtje.

 (klantfoto's van Rhode, Viavian en Nathalie)

Greepjes, knoppen én het lege deurtje voor Ikea keukentje:

Wat je ook heel eenvoudig en snel kan doen voor en andere look van je Ikea keukentje is om de standaard grepen spuiten of te vervangen bij het pimpen van het Ikea keukentje.

8. Leren greepjes. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Echt van hout
9. Metalen greepjes. Verkrijgbaar o.a. bij Ikea of bouwmarkt.
10.  Kastknopjes. Je kan echte kastknopjes gebruiken als gasfornuis of oven knoppen. Deze hebben ze o.a. bij Xenos.
11. Sticker knopjes. Je kan ook ipv echte knoppen stickers plakken zoals deze gaspitknopjes of oven knopjes van oven sticker. Voor de magnetron hebben we ook leuke magnetron knopjes. Je vindt alle stickers in onze shop onder categorie Ikea keukentje stickers.
12. Lege kastdeurtje. Deze moet natuurlijk ook gepimpt worden! Wat dacht je van een vaatwasser sticker? We hebben ook een wasmachine en maak de keuken gepersonaliseerd met deze keukensticker met naam

 (klantfoto's van Diana, Erna, Rhode en Vera)

Aanrechtblad Ikea Duktig keukentje:

13. Folie. Zelfklevende decoratiefolie met marmerlook of andere print (bijvoorbeeld hout) van Action. Ook te koop bij bouwmarkt.
14. Spuitverf. Bespuiten met een graniet of marmer spray spuitbus van bijvoorbeeld Montana

(Klantfoto's: links Roxanne, rechts Monique)

Achterwand Ikea keukentje:

Standaard zit er geen achterwand bij het Ikea keukentje maar deze kan je wel eenvoudig maken door een plaat op maat te zagen. Dit kan je ook gratis laten doen bij de bouwmarkt. Handig om hiervoor een gladde plaat te nemen zoals MDF of multiplex. De achterwand voor het Ikea keukentje kan je zowel mooi schilderen als beplakken.

15. Stickers. Plak op de achterwand leuke muurstickers bijvoorbeeld triangels of stippen. Leuke muurstickers hiervoor vind je o.a. bij Studio Jong.
16. Behang. Beplak de achterwand met een stukje behang. Misschien heb jij of je familie/vrienden nog een mooi stukje behang liggen die je hiervoor kan gebruiken.
17. Plakplastic. Je kan eenvoudig een mooi plakplastic op de achterwand plakken. Verkrijgbaar in vele leuke patroontjes en kleuren.  En ook als krijtbordfolie.
18. Tekenen. Je kan zelf een tegeltjes patroon tekenen op een witte achterwand.
19. Tegeltjes. Er zijn ook tegelstickers verkrijgbaar die je hiervoor kan gebruiken. Bijvoorbeeld deze witte hexagon tegeltjes stickers of witte metro tegel stickers.

(Klantfoto's links Yvonne, rechts Nadia)

Achterkant Ikea keukentje:

Je kan de achterkant van het Ikea keukentje tegen de muur plaatsen maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan het keukentje ook los van de wand plaatsen of met zijkant tegen de wand in plaats van achterkant. De achterkant van het Ikea keukentje ziet er standaard wel niet zo mooi uit. Maar ook deze kan je natuurlijk pimpen. Hiervoor hebben we ook enkele ideetjes:

20. Krijtbord. Verf de achterkant met krijtverf of beplak hem met krijtbordfolie. Dan kunnen ze er zelf iets op tekenen. Of je zet met krijtjes of krijtstift hun namen er met een mooie handlettering tekening op. Krijtbordverf en krijtbordfolie zijn ook in andere kleuren dan alleen zwart verkrijgbaar.
21. Winkeltje. Als je geen achterwand in het Ikea keukentje maakt (deze is standaard ookal open) dan kunnen ze met het Ikea keukentje ook heel leuk winkeltje spelen. Hiervoor zijn ook speelwinkel stickers verkrijgbaar die je op de achterkant van het Ikea Duktig keukentje kan plakken.  Zoals supermarkt stickers, bakker en groentewinkel stickers. Dan heeft je Ikea Duktig keukentje dubbel speelplezier!

(klantfoto's Vera, Carola en Erna)

 Nog meer leuke ideeën voor make over Ikea keukentje:

22. Hang een leuk bijpassend kinderkookschortje op aan zijkant van het keukentje.
23. Een bijpassend theedoekje kopen of zelf naaien om over oven greep te hangen of aan zijkant aan een haakje.
24. En zo ook een bijpassend klein tafelkleedje waarmee ze vader/moedertje of restaurantje kunnen spelen.
25. Haakjes ophangen aan zijkant van keukentje voor oven wandjes of handdoekje.
26. Of een krijtbordje ophangen aan zijkant van het keukentje waar ze boodschapjes, menu etc op kunnen schrijven. Of deze menu krijtbord sticker.
27. Bakjes ophangen aan binnenkant van rechterdeurtje zodat het een koelkast lijkt. Of een losse koelkast naast het Ikea keukentje maken.

TIP: Op onze Pinterest pagina vindt je een bord nog veel meer inspiratie voor pimpen van je Ikea keukentje.

Als je nog geen Ikea keukentje hebt om te pimpen koop er dan 1 via Markplaats. Daar staan er genoeg ter overname op. En dan heb je al gauw een 2e hands Ikea Duktig keukentje voor leuke prijs van 20-25 euro (nieuwprijs Ikea keukentje is € 89,95) en het geld wat je daarmee bespaart kan je weer leuke materialen van kopen om je keukentje te pimpen. 

Nu alleen nog op basis van bovenstaande ideeën een keuze maken hoe jij jouw Ikea keukentje gaat pimpen en dan kan je aan de slag om alle benodigdheden (boodschappenlijstje) hiervoor gaan aanschaffen of verzamelen. En dan pimpen maar! Deel je het resultaat van de make over met ons via info@dekleineauto.nl ? Dan vinden we leuk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.