Babykamer - kinderkamer verlichting: wat heb je nodig, tips en leuke lampen

Babykamer - kinderkamer verlichting: wat heb je nodig, tips en leuke lampen

Babykamer – kinderkamer verlichting: wat heb je nodig, tips en leuke lampen

Verlichting is een belangrijk onderdeel bij het inrichten van een kinderkamer of babykamer. Een lamp is een accessoire die je veel gebruikt in de kinderkamer. Je wil graag dat deze functioneel, sfeervol, veilig en bijpassend is bij de rest van het kamertje. Daarnaast is een lamp een accessoire die je vaak lange tijd gebruikt in de kinderkamer en niet zo snel vervangt zoals bijvoorbeeld een andere accessoire als een poster of kussen. Het is dan fijn om een voor aanschaf een goede keuze te kunnen maken. In dit blog vertellen wij je alles over kinderkamer verlichting en geven wij je handige tips bij het maken van keuzes hiervoor.

 

Hoe groot is de kinderkamer? Hoeveel verlichting heb je nodig? En waarvoor heb je verlichting nodig? De verlichting in de kinderkamer moet ten eerste functioneel zijn. Oftewel je moet voldoende licht hebben voor bijvoorbeeld het verschonen en aankleden van je kindje, het voorlezen, het geven van nachtvoeding bij een baby etc. Maar daarnaast moet verlichting in de kinderkamer ook sfeervol en veilig zijn. Je wilt graag dat je kindje zich prettig voelt bij de hoeveelheid licht die een lamp geeft. En ook wil je dat deze veilig opgehangen en gebruikt kan worden.

Bij alle kinderkamers, of het nu voor een baby, peuter/kleuter of ouder kind is, is 1 grote oftewel centrale lamp handig om de kamer in zijn geheel mee te kunnen verlichten. Bijvoorbeeld een plafondlamp of hanglamp aan het plafond met of zonder dimmer. Daarnaast is voor een babykamer een sfeerlampje erg fijn voor zacht licht bij het geven van voeding en verschonen in de nacht. En ook als je kindje wakker wordt midden in de nacht. Dan wil je niet een felle grote lamp aan hoeven doen. Als ze in een groter bed gaan slapen en zelfstandig uit bed kunnen komen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan is het handig in een wandlampje naast het bed op te hangen. En deze is ook weer fijn bij het (voor)lezen. En oudere schoolgaande kinderen hebben ook een bureaulamp nodig in hun tienerkamer. Daarnaast kan het nog fijn zijn om een lampje te hebben die alleen gericht is op de kledingkast bijvoorbeeld een spotje of klemlampje. Zo kan je ’s-avonds als je kindje slaapt toch nog even wat was wegleggen zonder je kindje direct wakker te maken. En ook bij het uitzoeken en pakken van de kleding voor de nieuwe dag is het handig als je goed kan zien wat erin de kast ligt.

 

Nog een aantal tips om op te letten bij keuze van verlichting in de kinderkamer:

  • Let bij een staand lampje, bureau- of bedlampje op dat deze stevig staat. En dat deze niet omgetrokken of omgegooid kan worden.
  • Let ook op losse snoeren en op een veilig stopcontact voor als je kindje de stekker van een lamp eruit trekt.
  • Hou er rekening mee dat de peer van een lamp best warm kan worden. Voor de kinderkamer kan je het beste kiezen voor LED. Deze worden niet warm, ze verbruiken minder en gaan ook nog eens het langst mee in vergelijking tot de andere soorten. Dus ook nog beter voor het milieu.
  • Het is fijn als een lamp niet recht in de ogen van je kindje schijnt als ze in bed liggen. Of bij het verschonen of voorlezen. Dat is niet prettig. Ook niet bij het rustig wakker kunnen worden in de ochtend tijdens de donkere maanden van het jaar. Hou hier rekening mee bij het kiezen van het type lamp en het ophangen hiervan.
  • Als je kindje het moeilijk vindt om in het donker te gaan slapen plaats dan een klein nachtlampje in de kamer of op de gang zodat het niet helemaal donker is.

 

Wil je nog meer informatie over kinderkamers download dan het GRATIS Stappenplan voor inrichten van babykamer - kinderkamer

Lampenkap

Voor de centrale lamp in de kinderkamer of babykamer kan je kiezen voor een leuke lampenkap. Deze lamp hangt in het midden van de kamer en is vaak het eerste waar je tegenaan kijkt zodra je de kinderkamer binnenkomt. Het is dan fijn als dit een mooie lampenkap is oftewel een echte eyecatcher in de kinderkamer die past bij de sfeer en inrichting van de rest van het kamertje. Ook je kindje ziet, als hij/zij in zijn of haar bedje ligt, deze lamp aan het plafond hangen en zal het ook fijn vinden als dit een lamp is die ook zij heel mooi vinden en waarbij ze zich prettig voelen. In onze shop hebben wij lampenkappen in diverse stylen, soorten en kleuren. Voor zowel plafondlampen, hanglampen als wandlampen. Zie hieronder enkele voorbeelden. In onze shop vindt je nog veel meer mooie lampen. Veel shopplezier! En als je vragen hebt, stel ze gerust.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.