Hoe maak je een moodboard voor de kinderkamer?

Hoe maak je een moodboard voor de kinderkamer?

Hoe maak je een moodboard voor de kinderkamer?

Een moodboard, het woord zelf zegt het eigenlijk al, is een bord waarop je een bepaalde stijl of sfeer kan creëren. Een collage van alles wat jij leuk vindt. Een moodboard maken kan heel handig zijn wanneer je een babykamer of kinderkamer (opnieuw) wil inrichten. Om al je ideeën die je hiervoor hebt voor jezelf op een rijtje te zetten. En ook om je ideeën te kunnen delen met je partner, familie en vrienden voor jullie beginnen met klussen en inrichten. Je kan je ideeën ook vertellen aan ze maar beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden toch? Daarnaast is een moodboard ook heel praktisch om mee te nemen wanneer je gaat shoppen voor de babykamer of kinderkamer en je graag wil thuiskomen met een bepaalde stijl aan accessoires en meubels. Behalve handig, is het gewoon ook heel erg leuk om een moodboard te maken! Hoe kan je een moodboard maken? In dit blog vertellen wij het je. En we geven je ook handige tips om een mooi moodboard voor de kinderkamer te maken.   

Bron: klantfoto's en productfoto's van De Kleine Auto

Het maken van een moodboard kan je op 2 manieren doen: online of op papier!

Bepaal wat jij de fijnste manier van werken vind hierbij. Of je liever met de computer een moodboard maakt. Of dat je meer van het knippen en plakken bent.

  • Manier 1: afbeeldingen knippen uit tijdschriften en plakken op een groot vel stevig papier of karton
  • Manier 2: Een nieuw bord maken op je Pinterest account en afbeeldingen pinnen. Heb je nog geen account? Dan kan je deze gratis aanmaken op Pinterest. Pinterest werkt heel eenvoudig. Let op het pinnen op Pinterest is wel erg ‘verslavend’ ? Er is zoveel moois te vinden op Pinterest!

Plak of pin bij het maken van een moodboard niet zomaar alles wat je leuk vindt bij elkaar. Durf hierbij keuzes te maken. Probeer alleen datgene uit te knippen of pinnen wat je echt mooi vindt. De stijl, kleuren, materialen en meubels die daadwerkelijk voor je ziet in jullie babykamer of kinderkamer.

Plak of pin niet alleen maar sfeerbeelden maar voeg bijvoorbeeld ook tekst (woorden), een stukje materiaal zoals stof en een kleurstaal of behangstaal toe. Ook online kan je hiervan afbeeldingen vinden om te pinnen. Hoe specifieker, hoe beter! Maar het betekent ook weer niet dat je alles wat je op je moodboard ziet ook gaat toepassen in de kinderkamer. Het gaat erom dat je met de afbeeldingen op het moodboard de sfeer oftewel stijl laat zien die jij graag wilt voor de kinderkamer of babykamer.

Wees bij het knippen en pinnen niet direct te kritisch. Pas voordat je gaat plakken ga je je bepalen wat je het allermooiste vindt. Heb je bijvoorbeeld 3 bedden gevonden en verschillende kasten. Dan ga je keuzes maken. Hou de plaatjes bij elkaar en kijk wat je het beste qua stijl, sfeer en kleur bij elkaar vindt staan. Past het gekozen behang ook bij het meubilair en hoe combineert het met de vloer etc. Bij een online moodboard kijk je ook op dezelfde wijze naar je gepinde afbeeldingen en ga je de minder leuke pins verwijderen op je bord. En zo kom je online en op papier tot een mooi moodboard waarbij je in 1 oogopslag ziet wat je graag wilt. Check wanneer je het moodboard af hebt voor jezelf hoe je je er bij voelt. Voel je je prettig bij de sfeer op het moodboard? Word je er blij van? En een week of paar weken later nog steeds? Zoja dan kun je het papieren of online moodboard  gebruiken als basis voor de inrichting van je babykamer of kinderkamer. Heb je een mwaa gevoel, ga dan nog even verder met pinnen en knippen. Loop je vast? Ga dan op een ander moment weer verder met je moodboard. Als de kleuren en de sfeer definitief zijn op je moodboard kan je aan de slag met de volgende stap voor het inrichten van je kinderkamer of babykamer. Vraag het volledige stappenplan inrichten babykamer – kinderkamer aan via onze website.

Bron: klantfoto's en productfoto's van De Kleine Auto en Dipdye bed van LitteDreamers (fotocredits Mirjam Hart)

Nog meer moodboard tips:

  • Als je een moodboard op papier hebt gemaakt maak hiervan dan een foto, zo heb je jouw moodboard altijd bij de hand. Erg handig om tijdens het shoppen te kunnen laten zien naar welke stijl je op zoek bent. Een afbeelding is immers veel duidelijker dan als je iets probeert te omschrijven met woorden.
  • Bij het maken van een moodboard kan je ook foto’s die je hebt gemaakt met je telefoon uitprinten om op te plakken of pinnen op Pinterest. En zo ook productfoto’s die je hebt gevonden in google afbeeldingen, een blog of bij een webshop).
  • Ook bij een bestaande inrichting die je wilt aanpassen kan een moodboard helpen. Bijvoorbeeld bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld een nieuwe kast, bed, gordijnen etc. Zoek afbeeldingen (product en sfeerfoto’s) hiervan die je mooi vindt en ga daarna bepalen wat het beste past bij de betreffende ruimte. Zo kan je vaak makkelijker keuzes maken.
  • Zie ter inspiratie ook onze kinderkamer moodboards op Pinterest.

 

Wil je graag meer informatie over kinderkamers download dan het GRATIS Stappenplan voor inrichten van babykamer - kinderkamer

 

1 opmerking

Teknik Informatika
Teknik Informatika

Een collage van alles wat jij leuk vindt. Een moodboard maken kan heel handig zijn wanneer je een babykamer of kinderkamer (opnieuw) wil inrichten?
Regard Telkom University

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.